Запрошення від воєводи (365 / 365)

     Є різні типи запрошень для оформлення робочої візи. Найбільшою популярністю користуютьсявоєводське запрошення (пол. Zezwolenie na pracę dla cudzoziemca). Це пов’язано зі значними строками, на які вона відкривається і те, що воно перебиває коридори робочої візи виготовленої на основі освядчення.

Робоча віза, видана на основі воєводського запрошення, відкривається на термін 360/360 (на рік). В цей час ви можете офіційно працювати в Польщі і відвідувати з туристичною метою країни шенгену, але не більше 90 днів на півріччя.

По суті, воєводське запрошення – це доказ того, що поляк запрошує вас на роботу. Його відмінність від звичайного робочого запрошення (освядчення) – це місце реєстрації документа в Польщі. Реєстрація відбувається регіонально, за місцем проживання поляка, який запрошує вас – у воєводському управлінні у справах іноземців. Тому дане запрошення називають ще й воєводським ( або від воєводи).

Хто може запрошувати на роботу іноземців через воєводство

Фірма, яка потребує послуги, громадяни Польщі або іноземці, які легально проживають у Польщі не менше 5 років, можуть оформити воєводське запрошення для візи.

Достатньо мати необхідний рівень легального доходу і житлові умови відповідно. Роботодавець повинен довести, що може забезпечити нового працівника нормальною зарплатою, житлом і страховкою. Все це ретельно перевіряється. Запрошуюча сторона збирає всі необхідні довідки, і якщо все в порядку, то протягом 24 робочих днів запрошення потрапляє до воєводи, де засвідчується печаткою.

Дані, які необхідні для оформлення запрошення від воєводи

Запрошення для візи і процедура його оформлення – це, в основному, проблеми запрошуючої сторони. Тобто, всі необхідні дії має робити польська фірма, поляк чи відповідна особа, що запрошує українця на роботу. Запрошеному необхідно лише відправити до Польщі дані закордонного та українського паспортів.

Оформлення запрошення від воєводи триває близько 30-45 днів. Після чого працедавець зможе переслати його в Україну. Його оригінал потрібно віднести в польське консульство чи візовий центр.

Список документів для оформлення національної робочої польської візи, на основі зезволеня.

Робоча віза, що оформляється через воєводське запрошення, вважається національною. Пакет документів, який потрібен для її відкриття:

  • Запрошення для візи завірене воєводством;
  • Заповнена візова анкета;
  • 1-2 фотографії 3,5 х4, 5 (повинно бути видно 80% обличчя);
  • Страховка (достатньо 10 днів)
  • Копії сторінок закордонного паспорта – перша сторінка і сторінки з польськими і шенгенськими візами;
  • Копії українського паспорта.

Якщо запрошення видане навіть на 2 роки, все одно віза максимум ставиться на 365 днів (365/365).

Якщо порівняти посаду в Польщі та Україні, то воєвода прирівнюється до губернатора області. Польська національна робоча віза від воєводи D08 дозволяє перебувати на території Польщі протягом 360 днів у році (360/360).

Переваги запрошення від воєводи:

  • Маючи польську візу від воєводи Ви маєте право легально працювати в Польщі протягом року без будь-яких обмежень.
  • Воєводська віза перекриває «коридори» інших, наявний у людини, польських віз (польської робочої візи, і польської шенгенської візи). Наприклад, якщо у Вас відкрита польська робоча віза D05 (180/180 або 180/360) і Ви вже відбули свої 180 днів, то на наступну робочу візу в Польщу D05 Ви можете подати лише через рік після першого в’їзду по попередній візі. А ось воєводська віза в Польщу дозволяє анулювати «коридор» та отримати візу.
  • Консул не має права відмовити у видачі візи по воєводському запрошенні. Пов’язано це з тим що консул підпорядковується воєводі. І підстава для відмови у видачі візи має бути дуже суттєвою.
  • З воєводською візою Ви маєте право перебувати в зоні Шенген по 90 днів в півріччі. Хоча ще раз уточню, що на практиці немає можливості перевірити скільки людина часу провела не на території Польщі.

На даний момент віза від воєводи до Польщі – це самий оптимальний і, порівняно, не дорогий варіант перебування в Польщі (Євросоюзі) протягом року, без обмеження кількості днів перебування.

 

Запрошення звичайне (робоче 180 / 365)

     Підтвердженням наявності достатніх засобів до існування під час перебування в Польщі, і повернення в країну походження або проживання може бути запрошення. Іноземець може представити запрошення під час клопотання про візу та прикордонного контролю. 

Примітка: Щоб в’їхати до Польщі, після отримання запрошення іноземець повинен подати заяву на візу.

Реєстрація запрошення іноземців в Польщі відбувається на прохання особи яка запрошує, записом до реєстру запрошень. 

Особа, яка запрошує іноземця до Польщі, звертається до воєводи за місцем свого проживання для того щоб зареєструвати запрошення в реєстрі запрошень.

Запрошення може видати:

  •       Польський громадянин який проживає в Польщі;
  •       Громадянин ЄС, Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейну та Швейцарії який має право перебування та право постійного перебування в Польщі;
  •       інший іноземець, який законно і постійно проживає на території Польщі, принаймні 5 років, або має дозвіл на постійне проживання, або на проживання довготермінового резидента ЄС;
  •       юридична особа або підрозділ без юридичної особи, яка знаходиться в Польщі. Так що, це може бути, наприклад, компанія або неурядова організація. 

В ході розгляду у справі запрошення особа, яка виставляє запрошення може бути викликана особисто в управління для уточнення певних факторів для прийняття рішення про видачу, або про відмову видання запрошення. 

Запрошення повинно містити наступну інформацію:

  •       особові дані особи яка запрошує: ім'я, дату і місце народження, громадянство, адреса, рід занять, тип, серія та номер посвідчення особи, або: компанії або її назва, реєстраційний номер компанії, юридична адреса;
  •       особові дані запрошеного іноземця: ім'я, прізвище, дата і місце народження, стать, громадянство, адреса, номер паспорта та серія, і, можливо, ступінь споріднення з приймаючою стороною;
  •       Якщо ви запрошуєте також членів сім'ї іноземця - також подати їх дані: ім'я, прізвище, дату народження і стать чоловіка та дітей;
  •       зобов'язання особи яка запрошує, що покриє витрати перебування та виїзду запрошених іноземних громадян, у тому числі витрати на лікування і витрати на депортацію з Польщі;
  •       визначення місця проживання іноземця якого запрошують;
  •       визначення часу, на який запрошено іноземця;
  •       визначення мети перебування іноземця;
  •       назва органу, який виконав запис до реєстру запрошень (як правило, виконує це воєводський відділ до справ іноземців; документи, складаються або в тому офісі або в його позамісцевому відділі);
  •       дата і номер реєстрації в реєстрі запрошень;
  •       підпис особи, яка запрошує.

 Особа, яка бажає вписати запрошення до реєстру повинна також мати:

  • заповнену анкету заяви про вписання запрошення до реєстру формуляр; 
  •       документ, що підтверджує можливість покриття витрат, пов'язаних з перебуванням іноземця (включаючи вартість проживання, лікування, повернення в країну походження або проживання, транзиту і вартість депортації з Польщі);
  •       доказ права власності на квартиру, якщо вона була визначена як місце проживання іноземця в Польщі і докази можливості надати житло іноземцю в іншому місці;
  •       квитанцію про гербовий збір, який становить 27 зл.

Запрошення входить в силу з моменту його реєстрації на прохання заявника, до реєстру запрошень і є дійсний упродовж року.

 

Консультація щодо отримання запрошень:

+48 733209325